Hoe herstel ik de WiFi verbinding van mijn omvormer ? (SolarEdge HD Wave)

Omvormer Handleiding Gepubliceerd op: 6-07-2021
lightbox image

Wifi verbinding herstellen SolarEdge HD Wave omvormer.

Brandt het blauwe lampje van uw SolarEdge HD Wave omvormer niet? Dan is de omvormer niet goed verbonden met het internet.

U kunt opnieuw een WiFi-verbinding tot stand brengen door de onderstaande zeven stappen te volgen:

Let op! Wanneer u verbinding maakt met de omvormer, zorg er dan voor dat u in de buurt van de omvormer blijft.

Stap 1;
Ga naar de Google Play Store (Android) of de App Store (iOS) en download de mySolaredge app.

Stap 2;
Open de app en log in met uw standaard inloggegevens van uw SolarEdge monitoringsportaal. (Dit is uw eigen emailadres als gebruikersnaam en uw eigen gekozen wachtwoord. )

U komt nu in uw monitoringsportaal.

Stap 3;
Om het menu te openen, drukt u op de drie rode strepen in de linkerbovenhoek. Kies vervolgens voor de optie "Omvormer communicatie".

Stap 4;
Aan de zijkant van de omvormer bevindt zich een sticker met de specificaties van de omvormer. Deze sticker heeft ook een QR code. Gebruik de app om de QR code te scannen.

Stap 5;
Aan de onderzijde van uw omvormer vindt u een rode schakelaar.

Bij een werkende omvormer staat de schakelaar op 1. Druk de schakelaar naar P stand en laat de schakelaar binnen 5 seconden weer los. Het WiFi-signaal van de omvormer wordt nu geactiveerd.

Stap 6;
Vervolgens geeft de app een melding waarin staat: ‘’SetApp wil verbinding maken met wifinetwerk… ‘’ Hier kiest u voor "Verbind".

Stap 7;
Selecteer "Configureren" onderaan het scherm. De melding "Verwerken" zal dan op de app verschijnen. Vervolgens zal het Wi-Fi-configuratiescherm verschijnen. Kies uw eigen netwerk en voer het wachtwoord van uw eigen netwerk in.

Klik vervolgens op de melding "OK" om de omvormer te verbinden met de Wi-Fi.

Na het succesvol verbinden met uw WiFi, ziet u onder uw eigen netwerknaam een groen vinkje met de melding “Verbonden”.  Controleer ook of het blauwe lampje weer brandt. Indien dit het geval is, is de verbinding hersteld en u kunt de opbrengst weer volgen in uw monitoringsportaal.