8-02-2021 Lonneke

Zonnepanelen: niet huren maar kopen!

Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Nou lijkt dit een goede oplossing wanneer u geen grote investering wilt doen, maar uiteindelijk komt u bedrogen uit. U loopt bij het huren van zonnepanelen namelijk een hoop voordeel mis! Wij leggen u uit waarom. 

Huur Campagne Landingspagina (1)

Huur is uiteindelijk duur 
U wilt zonnepanelen, maar bent huiverig voor een grote investering. Dan lijkt huren vaak een aantrekkelijke optie. U betaalt maandelijks een fractie van het bedrag dat u normaalgesproken uit zou geven bij het kopen van zonnepanelen en u heeft gelijk panelen op uw dak! Niets is echter minder waar. 

Wanneer u huurt is uw rendement op de lange termijn een stuk lager en zit u vaak een lange tijd vast aan een huurcontract (zo’n 10 jaar). Na een aantal jaar weegt het totale huurbedrag niet meer op tegen de opbrengst van uw panelen. U kunt er dan voor kiezen om de panelen voor een gereduceerd bedrag over te kopen. Toch loopt u dan nog steeds een hoop geld mis in vergelijking met een financiering via lening of eigen geld. Om deze redenen biedt Aarde.nl niet de mogelijkheid tot huren. Wel helpen we u graag met andere manieren van financieren. 

Zonnepanelen zonder grote investering 
Hoe kunt u dan alsnog zonnepanelen aanschaffen zonder in een keer een grote investering te doen? Dat kan door een groene lening af te sluiten zoals de Duurzaamheidslening of de Energiebespaarlening. Weten wanneer u gebruik kunt maken van zo’n lening? Neem dan contact met ons op, wij helpen u daar graag in verder. 

Met een groene lening geniet u van alle voordelen die eigenaren van zonnepanelen ook hebben. Er zit subsidie op een dergelijke lening waardoor de rente erg aantrekkelijk is. De maandelijkse aflossing van uw lening kunt u vereffenen met het geld dat u bespaart op uw energierekening. Daarnaast krijgt u 21% btw terug. Zo heeft u de zonnepanelen snel afgelost en kunt u na de aflosperiode genieten van besparing op uw energierekening. Wanneer u een lening afsluit dekt de zon dus uw maandelijkse rente en aflossing, en kan u de rest in uw zak steken! Dus wilt u zonnepanelen maar wilt u geen grote investering doen? Huur dan niet maar kies voor een groene lening!  

Vraag hier gratis uw vrijblijvende offerte aan.   

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen