17-03-2021 Lonneke

Zijn zonnepanelen nog rendabel als mijn WOZ-waarde stijgt?

Wanneer u zonnepanelen laat installeren wordt uw huis meer waard op de woningmarkt. De WOZ (Waardering Onroerende Zaken) verhoogd dan meestal ook, waardoor ook de OZB (Onroerendezaakbelasting) weer omhooggaat. Is het dan wel winstgevend om zonnepanelen aan te schaffen? Jazeker!

Tilburg (2)

Hogere WOZ, hogere OZB
Omdat de zonnepanelen na installatie deel uitmaken van uw woning wordt deze meer waard. Daarmee stijgt, in de meeste gemeentes, ook de WOZ-waarde van uw woning en betaalt u dus meer Onroerendezaakbelasting. 

Extra belasting weegt niet op tegen voordelen zonnepanelen
Toch hoeft u zich geen zorgen te maken om eventuele extra kosten die bij een verhoogde WOZ-waarde door de plaatsing van zonnepanelen komen kijken. De extra belasting weegt namelijk niet op tegen de besparing op uw energierekening door zonnepanelen. En wanneer u uw huis verkoopt zal dat u meer opleveren door de verhoogde waarde ervan.

Laat u dus niet afschrikken door de stijging van uw OZB door de installatie van zonnepanelen! U bespaart alsnog meer dan zonder panelen en de WOZ gaat lang niet in iedere gemeente omhoog. Dus wellicht krijgt u hier niet eens mee te maken!  

De waarde van uw huis verhogen en besparen op uw energierekening met zonnepanelen? Vraag nu een gratis persoonlijke offerte aan!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen