17-03-2021 Lonneke

Warmtepomp in een oud huis

In oudere huizen kunt u over het algemeen niet meteen een warmtepomp installeren. Deze huizen zijn vaak niet goed genoeg geïsoleerd en werken veelal met hoge temperaturen in de radiatoren. Het rendement dat een warmtepomp in dit soort huizen haalt is dan ook erg laag. Maar dat betekent niet dat een warmtepomp in een ouder huis onmogelijk is!

Oud Huis

Isoleren is de eerste stap
Wanneer u van het gas af wilt in een ouder huis begint u met goed isoleren. Zorg ervoor dat er niet onnodig warmte ontsnapt of kou binnenkomt. Wanneer het huis goed geïsoleerd is kan een warmtepomp meer rendement behalen. 

Cv houden of vervangen
In sommige gevallen zal de cv vervangen moeten worden, dat is een flinke verbouwing. Maar vaak komt u met een hybride warmtepomp al een heel eind. Die werkt namelijk samen met de cv om uw woning te verwarmen en u kunt daarbij vaak uw hoge temperaturen radiatoren behouden. Ook de LWDV lucht/water warmtepomp van alpha innotec kan een oplossing bieden. Deze warmtepomp werkt namelijk met hoge temperaturen en is vaak geschikt om direct op uw bestaande radiatoren of vloerverwarming aan te sluiten.

Heeft u dus een ouder huis en wilt u een warmtepomp? Zorg er dan voor dat uw huis goed geïsoleerd is en kijk of de warmtepomp samengaat met uw huidige cv. Zo niet, laat deze dan vervangen! Een hybride warmtepomp scheelt vaak een grote verbouwing en wordt het meest gekozen in oudere huizen.

Ook over naar een hybride warmtepomp? Klik hier voor een gratis en vrijblijvende offerte!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen