28-05-2024 Noortje van Campenhout

Waarom juist nu een airco kopen?

Het weer is de afgelopen dagen nogal wispelturig geweest. Soms schijnt het zonnetje, andere keren regent het keihard. Wat betekent dit voor de zomer? Volgens de voorspellingen wordt het volgende week beter en hopelijk blijft het zomerweer aanhouden.

Afbeelding: Actuele weersvoorspelling Tilburg 28-05-2024.

Zomer 2024: Wat zegt het weermodel?
Nu de lente in volle gang is en de dagen langer worden, kijken we vooruit naar de zomer van 2024. Volgens het Amerikaanse weermodel CFS wordt het opnieuw bovengemiddeld warm. De gemiddelde temperatuur in juni, juli en augustus zal zo'n één tot twee graden boven het klimaatgemiddelde van 1990 tot 2020 liggen. Volgens sommige verwachtingen wordt 2024 zelfs het warmste jaar ooit, mede door het weerverschijnsel El Niño, dat zorgt voor snelle opwarming van het water bij de evenaar. Hierdoor kan de zomer in Nederland nog warmer worden dan vorig jaar. Weer.nl voorspelt zelfs extreem droog weer in juni en juli, met temperaturen tot wel 40 graden.

Wees de hitte voor!
Met deze weersverwachting voor de komende zomer kunnen we het niet genoeg benadrukken: Als het bij u bekend is dat het heet wordt in uw woning, wees dan de zomer voor! Momenteel kunnen onze airco's in Noord-Brabant binnen drie weken geïnstalleerd worden. Dat betekent dat u nog op tijd bent voor de zomer. Als het echt warm wordt, komen er altijd zoveel aanvragen binnen dat het langer duurt. Het zou zonde zijn als u net te laat bent voor de hete dagen met een airco.

Nu u weet wat u te wachten staat, is het duidelijk: Dit is het perfecte moment om een airco aan te schaffen. Zorg ervoor dat u voorbereid bent op de hitte en geniet van een koele, comfortabele zomer.

Heeft u vragen of wilt u een offerte voor een airco in Noord-Brabant? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte!