30-11-2020 Lonneke

Viessmann ontwikkelt hybride ventilatiesysteem voor bestrijding Corona

De gedeeltelijke lockdown vanwege de verspreiding van COVID19 heeft veel beperkingen met zich meegebracht. Daarom is het des te belangrijker geworden om op een veilige manier door te gaan met het beoefenen van essentiële beroepen in publieke instellingen, zoals scholen. Viessmann heeft daarom een nieuw hybride ventilatiesysteem ontwikkeld voor scholen om het Coronavirus te bestrijden en de luchtkwaliteit in de klaslokalen te verbeteren.

Klaslokaal

Vitovent 200-P
Het systeem heet Vitovent 200-P en voorziet ruimtes van een constante stroom van frisse lucht en filtert de lucht tegelijkertijd. De constante circulatie zorgt voor minder microscopisch kleine druppeltjes in de lucht, één van de manieren waarop het virus zich verspreidt, en voorziet de klaslokalen voortdurend van frisse buitenlucht. Op die manier worden de leerlingen en docenten niet alleen beschermt tegen het virus, maar verbeteren ook de leeromgeving en prestaties van de leerlingen.

Luchtstroom
Vitovent 200-P zorgt er op deze manier voor dat de klaslokalen constant worden voorzien van schone lucht: de frisse lucht verspreidt zich in eerste instantie langs de grond, dan stijgt het op richting het plafond door de warmtewisseling met de personen die zich in de ruimte begeven. De lucht voert continu naar boven waar het het filter ingaat dat de lucht reinigt voordat het weer langs de grond de ruimte in wordt geblazen. De constante toevoer van frisse lucht, met warmte en vocht herstel, zorgt voor een comfortabele atmosfeer en goede luchtkwaliteit, zonder dat er ook maar een raam aan te pas komt.

Pilot
Het systeem is getest op de Hans-Viessmann Vocational School in Duitsland en de uitslag was positief. Het systeem is erg stil en zorgt voor een aangenaam klimaat. Daarnaast kan verwarmde lucht binnen
’s winters droog zijn. Door het herstel in vochtbalans is daar geen sprake van bij gebruik van de Vitovent
200-P.

Donatie Vitovent 200-P
De Viessmann Group heeft samen met de Viessmann Foundation bekend gemaakt de eerste 50 Vitovent 200-P systemen te doneren aan scholen en andere sociale instituties. Dit om hun doelstelling: een veilig leefklimaat voor toekomstige generaties te creëren, te waarborgen.

We zijn daarom blij dat we Viessmann onze partner mogen noemen!

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen