10-08-2023 Noortje van Campenhout

Van Bouwexpert tot Duurzaamheidspionier: Het Verrassende Pad naar een Groenere Toekomst

Stel je eens voor: overal zie je huizen en bedrijven die stralen dankzij slimme oplossingen zoals warmtepompen, airco's en zonnepanelen. Bij Aarde.nl zijn we vastberaden om bij te dragen aan deze duurzame toekomst.

In Nederland hebben we een duidelijk doel voor ogen: tegen 2030 willen we maar liefst 27% van onze energie uit hernieuwbare bronnen halen. En nog mooier, tegen 2050 willen we bijna volledig overschakelen naar duurzame energie. We doen dit niet alleen om het klimaat te sparen, maar ook om onze afhankelijkheid van eindige fossiele brandstoffen te verminderen. Overal ter wereld zien we dit jaar de gevolgen van klimaatverandering, waardoor het belang van verduurzaming voor velen steeds duidelijker wordt.

Helaas kennen zelfs mooie plannen obstakels. Zo zijn soms niet alle materialen leverbaar en net als veel andere bedrijven, hebben ook wij te maken met een tekort aan personeel. Het aantal banen bij bedrijven die werken aan duurzame energie is in twee jaar bijna verdubbeld. Dit toont aan dat de energietransitie echt in opkomst is.

Gelukkig biedt de bouwsector kansen. Waar het in 2022 nog prima ging met de bouw, zijn de vooruitzichten voor 2023 wat minder rooskleurig. Door hogere rentes is er minder vraag naar nieuwe gebouwen. Maar er is een lichtpuntje: juist in duurzaamheid liggen nieuwe kansen! Omdat we steeds meer gebouwen duurzaam willen maken, blijft de bouwsector toch nog een beetje groeien. De vaardigheden van bijvoorbeeld elektrotechnische mensen in de bouw of bouwkundigen passen perfect in deze groeiende groene sector.

Bij Aarde.nl hebben we verschillende vacatures waar we graag technisch onderlegde mensen voor aannemen, of mensen die in ieder geval affiniteit hebben met techniek. Momenteel hebben we onder andere vacatures openstaan voor Werkvoorbereider zonnepanelen, Klantenservice Medewerker, Commercieel Medewerker/leidinggevende binnendienst, HR-Medewerker en Stek Monteur. Werk je nu in de bouw en merk je dat er minder werk is? Of wil je gewoon iets nieuws? Kom gerust een keer kennismaken onder het genot van een kopje koffie. Wie weet bouw jij binnenkort mee aan een betere toekomst met Aarde.nl!

 

Bronnen

-ABN-AMRO: https://ap.lc/4R1Hi

- Rijksoverheid: https://ap.lc/lUNfW