29-10-2020 Lonneke

Rode zonnepanelen

Wanneer je hebt besloten om zonnepanelen aan te schaffen is het meestal niet nodig om een (omgevings-)vergunning aan te vragen. Maar in sommige gevallen is zo’n vergunning wel verplicht. Bijvoorbeeld als de panelen op een monumentaal pand worden geplaatst of niet overeenkomen met het plaatselijke bestemmingsplan. In dat geval zijn er verschillende opties. Één van die opties is het aanschaffen van rode zonnepanelen.

Monument

Er zijn gemeentes waar huizen voornamelijk voorzien zijn van rode dakpannen. Wanneer je daar een zwart zonnepaneel oplegt kan dit storend zijn. Zo’n zwart paneel valt namelijk nogal op op een rood dak. Vaak wordt dit daarom ook niet toegestaan door de gemeente. Wanneer je rode zonnepanelen aanschaft wordt in veel gevallen de vergunning wél verleend en het is ook nog eens esthetisch verantwoord. Het is het makkelijkst als je dan een leverancier uit de omgeving inschakelt. Deze weet vaak al of de gemeente rode zonnepanelen toestaat of niet.

Rode zonnepanelen zijn over het algemeen wel wat duurder dan zwarte. Maar als daar tegenover staat dat je de vergunning krijgt, is de keuze natuurlijk zo gemaakt! De aanschaf van zonnepanelen betaalt zichzelf op den duur namelijk terug.

Doe hier de vergunningscheck om te controleren of je een omgevingsvergunning nodig hebt.

 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen