19-09-2023 Noortje van Campenhout

Prinsjesdag 2023: De Koning Spreekt over Duurzaamheid en het klimaatbeleid in Nederland

Vandaag, op de derde dinsdag van september, was het weer een belangrijke dag in Nederland: Prinsjesdag. Koning Willem-Alexander heeft traditiegetrouw de troonrede voorgelezen, waarin hij verschillende belangrijke kwesties besprak die ons land raken. Eén van de onderwerpen die dit jaar in het bijzonder de aandacht trok, was de strijd tegen armoede en energiearmoede, maar ook het cruciale aspect van klimaatbeleid kwam uitgebreid aan bod.

Troonrede (1)

De Kracht van een Ambitieus Klimaatbeleid

Koning Willem-Alexander sprak vandaag de volgende woorden uit: 'Het is geen geheim dat de wereld te maken heeft met steeds extremere weersomstandigheden en stijgende energieprijzen. Dit benadrukt het belang van een ambitieus klimaatbeleid. In deze kabinetsperiode is er al een verandering op gang gebracht, met subsidieregelingen voor isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en andere maatregelen om burgers en bedrijven te ondersteunen bij het maken van duurzame keuzes. Specifiek gericht op het bedrijfsleven, nemen we stappen om de capaciteit van het elektriciteitsnet snel uit te breiden en de overgang naar een meer flexibel en gedistribueerd gebruik te bevorderen.'

Het Noodfonds Energie

Het Noodfonds Energie werd ook besproken in de Troonrede. Vorig jaar benadrukte de koning al het belang van het energieprijsplafond dat dit jaar van kracht is. Het Noodfonds Energie wordt verlengd om mensen die hun energierekening niet kunnen betalen te ondersteunen. 

Subsidiemogelijkheden en Onze Rol

Naast bovenstaande maatregelen die in gang gezet zullen gaan worden, zijn er op dit moment ook tal van subsidies en leningsmogelijkheden beschikbaar om uw huis of bedrijf te verduurzamen. Vaak is men hier niet van op de hoogte. Onze experts staan klaar om deze mogelijkheden uitgebreid toe te lichten wanneer ze bij u thuis langskomen om een offerte op te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van zowel woningen als bedrijven, en we begrijpen hoe belangrijk het is om toegang te hebben tot financiële steun om de transitie naar een duurzamere toekomst mogelijk te maken.

Dus vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontdek de mogelijkheden passend bij uw persoonlijke situatie.