25-05-2021 judith@aarde.nl

Malta zet hoog in op zonne-energie met SunPower

Malta, het kleinste land van de EU met de hoogste bevolkingsdichtheid van de EU, zet hoog in op zonne-energie met SunPower. 

Sunpower Malta

Groeiende energiebehoefte 
De energiebehoefte van het zonovergoten eiland in de Middellandse Zee neemt gestaag toe. Om de doelstellingen van het Klimaatakkoord te behalen zijn er daarom drastische maatregelen nodig. Onze partner SunPower helpt met hun zonnepanelen mee om de energiebehoefte van het eiland op een duurzame wijze te vervullen. 

Wind, zout en stof 
Ondanks de vele zonuren die het eiland telt vormen de hard wind en de hoge concentratie aan stof en zout uit de zee een ware uitdaging voor de optimale functionering van zonnepanelen. SunPower is gezien het rendement, de duurzaamheid en de prestaties van hun panelen bij hoge temperaturen een goede match voor de omstandigheden op Malta.  

Historische gebouwen  
Daarnaast is er op het historische eiland weinig plek voor panelen en zou het esthetische aspect een belangrijke rol spelen op gebouwen die zo ver terug dateren als 5900 voor Christus. De panelen van SunPower zijn erg efficiënt waardoor er minder panelen nodig zijn om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken als conventionele panelen. Dat op zich speelt natuurlijk al een belangrijke rol in de esthetiek. Daarnaast hebben de panelen van SunPower ook een strak design dat niet zal misstaan op historische gebouwen. 

Inmiddels neemt het aantal SunPower installaties op Malta in hoog tempo toe. Wilt u meer lezen over SunPower zonnepanelen op Malta? Ga dan naar sunpower.maxeon.com 

Wilt u ook een SunPower installatie? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan! 

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen