27-06-2021 Administrator

Het is de dag van de zonnebril! Heeft u hem al opgezet?

Een goede zonnebril filtert de UV-straling, dit beschermt uw ogen tegen de zon. Zonnepanelen daarentegen hebben precies het tegenovergestelde effect. In plaats van de zon tegen te houden, nemen ze die op en zetten ze om in energie.

Nederland krijgt gemiddeld 1.550 zonuren per jaar, op een totaal van 8.765 uren. Den Helder en Texel, met gemiddeld 1750 zonuren per jaar, doen daar nog bovenuit. Omdat de wind het sterkst uit het westen waait, schijnt de zon op Texel het felst.

Gelukkig is er in Nederland het hele jaar door volop zonlicht, zodat zonnepanelen elektriciteit kunnen opwekken voor de woning. De termen "direct licht" en "diffuus licht" worden gebruikt om onderscheid te maken of de zon vel schijnt of dat de zon door de wolken komt. Zonnepanelen kunnen ook op bewolkte dagen worden gebruikt, omdat er dan nog steeds licht is.

Zonnepanelen werken het best bij een temperatuur van 25 graden. Meer zonlicht leidt niet altijd tot een hogere opbrengst. De temperatuur van het zonnepanelensysteem stijgt als de zonkracht te groot is. Een te hoge temperatuur heeft een negatieve invloed op de opbrengst. De UV-index is een meting van de intensiteit van de zonnestraling.

Geïnteresseerd geraakt in zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend een offerte voor uw woning aan.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen