13-04-2021 Administrator

Hernieuwbare energie wordt verplicht bij ingrijpende renovatie

Per 1 januari 2021 dient nieuwbouw te worden voorzien van duurzame energie en warmte. Vanaf 30 juni 2021 is het ook verplicht om een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen te installeren bij een ingrijpende renovatie.

J Van De Sande Huis Aleen

Dit is vastgesteld in de Europese richtlijn REDII: Renewable Energy Directive II. Die is opgesteld als directief om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Hierin staat dat het verplicht is om bij een ingrijpende renovatie een minimum hoeveelheid hernieuwbare energie te implementeren.

Maar wanneer is een renovatie ‘ingrijpend’? Een renovatie is volgens het Nederlandse criterium ingrijpend wanneer 25 procent van de oppervlakte van de bouwschil niet wordt gerenoveerd. Wanneer de verwarmings- of koelinstallatie geen deel uitmaakt van de renovatie geldt de verplichting echter niet.

Heeft u vanaf 30 juni een ingrijpende renovatie gepland? Dan wordt het tijd om uzelf te oriënteren op het gebied van duurzame energie! Wij helpen u daar graag mee. Vraag gratis een vrijblijvende, persoonlijke offerte aan via de knop hieronder of mail naar info@aarde.nl voor meer informatie.

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen