17-03-2021 Lonneke

Hart van Brabant: zonnepanelen op daken en bedrijfspanden voorkeur, buitengebieden tijdelijk op slot

De regio Hart van Brabant wil de komende jaren voorkomen dat er ongecontroleerd zonneweides worden aangelegd en gooit daarom haar buitengebied dicht voor dit soort grote initiatieven. Dat wil echter niet zeggen dat zonne-energie in onze regio geen platform krijgt!

Heide

Geen landschapsvervuiling
Dit initiatief is in leven geroepen “om te voorkomen dat zonneweides als confetti over het buitengebied verspreid raken”, aldus Gerard Bruijniks, wethouder Loon op Zand. Het voorkomen van landschapsvervuiling speelt in dit besluit dus een doorslaggevende rol.

Bedrijfspanden en lege daken hebben voorkeur
De zonneweides waar op dit moment al aan gewerkt wordt, worden niet afgezegd. En kleinere projecten van onder de twee hectare kunnen alsnog worden aangedragen. De focus komt echter de komende tijd te liggen op lege daken en bedrijfspanden voor de productie van zonne-energie. En daar valt nog een hoop te behalen!

Over twee jaar kijkt Hart van Brabant opnieuw of deze maatregel rendabel genoeg is om de klimaatdoelstellingen te behalen. Tot die tijd is het laatste woord aan de negen gemeentes wanneer het aankomt op zonneprojecten in buitengebieden!

Wilt u zonnepanelen op uw dak of het dak van uw bedrijf? Vraag dan hier gratis een vrijblijvende offerte aan!

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen