27-01-2021 Lonneke

Goed nieuws voor (toekomstig) zonnepaneel eigenaren: afbouw salderingsregeling waarschijnlijk uitgesteld

De salderingsregeling zou per 2023 langzaam worden afgebouwd. Nu lijkt daar echter verandering in te komen. De Tweede Kamer wil dat het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling controversieel wordt verklaard. Wat voor u als (toekomstig) zonnepaneel eigenaar gunstig is.

Politiek

Twijfel en onbeantwoorde vragen
Vragen van tientallen Kamerleden over het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling bleven onbeantwoord na het vallen van kabinet Rutte III. Vragen waarin zij zorgen en twijfel uitten over de mogelijkheid op een redelijke vergoeding voor terug geleverde stroom door eigenaren van zonnepanelen. En ook voor woningcorporaties was er volgens de Kamer nog niet genoeg duidelijkheid.

Wachten op nieuwe formatie
Na het aftreden van oud-minister van Economische Zaken en Milieu, Wiebes, is ook door zijn opvolger, van ’t Wout, nog geen respons gegeven. Daarom heeft de Tweede Kamer ertoe besloten om te wachten met de behandeling van dit wetsvoorstel tot het nieuwe kabinet gevormd is. En dat kan nog wel even duren. Het begin van de afbouwperiode van de saldering wordt dan ook uitgesteld aangezien het wetsvoorstel nog niet is aangenomen.

Wat betekent dit voor u?
Het uitstel van de afbouw van de salderingsregeling betekent dat u als (toekomstig) zonnepaneel eigenaar langer kan genieten van voordeel op uw energierekening. U levert overtollige zonnestroom terug aan het net en ontvangt daarvoor in ruil aan het einde van het jaar korting op uw energierekening. De terug geleverde stroom wordt dus voorlopig nog voor hetzelfde tarief als de verbruikte stroom verrekend met uw jaarrekening.  

Schaf daarom zo snel mogelijk zonnepanelen aan om nog zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van de salderingsregeling!

Bron: Solar Magazine

Weten wat bij u mogelijk is?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen