31-01-2022 Noortje van Campenhout

Ennatuurlijk rekent onterecht extra kosten voor stadsverwarming

De rechtbank in Den Bosch oordeelt op 26 januari: energieleverancier Ennatuurlijk uit Eindhoven heeft jarenlang onterecht extra kosten in rekening gebracht bij duizenden woningen aangesloten op stadsverwarming. Het gaat om bijna 25.000 woningen in Tilburg en 5.600 in Eindhoven.

In de periode 1999 tot 2014 bracht Ennatuurlijk een ‘bijdrage aansluitkosten’ in rekening. Het ging per gezin om meer dan honderd euro per jaar. Deze kostenpost was echter tot 2012 niet zichtbaar op de jaarrekening van Ennatuurlijk.

Ennatuurlijk

Bijdrage stond niet in het contract

Ennatuurlijk sloot energiecontracten van dertig jaar af, waarin niet duidelijk vermeld stond dat bewoners een jaarlijkse bijdrage moesten betalen.

 

Miljoenen euro’s

De rechtbank in Den Bosch heeft echter besloten dat deze bijdragen onterecht in rekening zijn gebracht. De bewoners moeten de te veel betaalde kosten zelf terugvragen, in totaal gaat het om tientallen miljoenen euro’s.

Bent u klant van Ennatuurlijk en vermoedt u recht te hebben op een terugbetaling? Neem dan hier contact op.

 

Duurzaam alternatief

Wij van Aarde.nl bieden verschillende vormen van elektrische verwarming aan, die niet afhankelijk zijn van de gasprijs: 

  • Airconditioners die zowel verwarmen als verkoelen, klik hier voor meer informatie.

  • Warmtepompen, klik hier voor meer informatie.

Met deze investeringen bespaart u veel op uw energiekosten. Daarnaast biedt de overheid een helpende hand, zowel met subsidies als met financiering van het totaal, zodat uw maandelijks bedrag direct lager wordt. Nog interessanter wordt het als u tevens gebruik maakt van zonnepanelen. In veel gevallen kunt u dan uw energierekening naar nul terugbrengen. Aarde.nl levert en installeert zonnepanelen van de hoogste kwaliteit.

Het lukt niet altijd om de woning geheel van de stadsverwarming af te krijgen. Dan is een hybride warmtepomp wellicht een oplossing.

Interesse? Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Bron: Omroep Brabant